Acest site a apărut la ideea lui Gabriel Pavel (Popic) şi a lui Florian Mastacan (Kobe), ca o urmare firească a topo-ului elaborat în 2003. Faţă de acel moment definitoriu pentru mişcarea de boulder din zonă, lucrurile s-au modificat dramatic. Au apărut foarte mulţi bolovani noi şi multe dintre traseele existente au fost cotate mult mai aproape de adevăr. Evident, au fost eliminate şi confuziile sau erorile inerente care existau în vechiul topo.

Site-ul este într-o continuă dezvoltare şi va fi din acest moment punctul unic de informare pentru eventualii căţărători care doresc să parcurgă traseele de bouldering din zonă. Este posibil ca până la introducerea completă a materialelor text şi foto, anumite zone să nu fie complet acoperite. De asemenea, vă rugăm să ignoraţi complet vechile informaţii disponibile pe internet, pe care vom încerca să le eliminăm după ce vom reuşi să le identificăm direct la sursă.

Atenţie, bolovanii sunt numerotaţi diferit faţă de notaţiile din teritoriu sau din vechile informaţii. Marcajele vechi de pe bolovani, aflate într-o stare avansată de deteriorare, nu vor mai refăcute. Prin urmare, o doză minimă de orientare în teritoriu este necesară, folosind harta cu bolovani disponibilă pe site.

Vom folosi acest site şi pentru a anunţa realizările importante din Sihla, referindu-ne atât la FA-uri cât şi la repetarea traseelor existente, precum şi eventualele modificări de grad sau variaţii ale acestuia în funcţie de tema abordată.

Şi nu în ultimul rând, mulţumim celor care ne-au ajutat la centralizarea informaţiilor, în special lui Oliver Batîr, fraţilor Vartic şi lui Andrei Nuţu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.